Wat ChatGPT kan, kan ik beter

openAI chat gpt – 1

Ja, je kan met ChatGPT een speech schrijven. En als je goed met ChatGPT overweg kan, krijg je een prima speech. Maar ook dan… mijn speeches zijn beter geschreven. Hier zijn vier redenen voor.

Allereerst een open deur. Ik schrijf leuker en beter dan ChatGPT. Dit zorgt ervoor dat je publiek langer blijft luisteren en je boodschap beter onthoudt.

Ten tweede. Ik leef in Nederland. Dit in tegenstelling tot ChatGPT. Ik weet dus wel wat er allemaal in Nederland gebeurt en is gebeurd. Als dit iets toevoegt aan je speech, maak ik hier zeker gebruik van. Het maakt je speech levendig, je publiek herkent zichzelf en het zorgt voor authenticiteit.

Derde reden. Ik heb vaak affiniteit met de opdrachtgever. Moet ik bijvoorbeeld voor een Nederlandse MKB-directeur schrijven, dan snap ik zijn of haar wereld. Simpelweg omdat ik al veel directeuren heb ontmoet. Trouwens, ik heb inmiddels voor zoveel mensen een speech mogen schrijven, niets of niemand verbaast mij meer

De vierde en dus laatste reden. De opdrachtgever en ik praten met elkaar. Negen van de tien keer levert dit nieuwe ideeën en inzichten op. Bovendien stel ik tijdens het gesprek altijd wel een paar slimme vragen. En ook dat kan ChatGPT niet. Kortom…

Wil je een speech? Probeer het met ChatGPT.

Wil je een goede speech? Bel mij.


Terug naar de homepage